Kokerij – Pellerij
Onze volledig geautomatiseerde kokerij-pellerij oftewel Boiled Eggs Ospel is één van de meest moderne, efficiënte kokerij-pellerij-bedrijven van West Europa. Prioriteiten in het kook- en peltraject zijn hygiëne, smaak, constante kwaliteit en efficiency. Onder de hoogste kwaliteits- en hygiënerichtlijnen gaan onze gekookte, gepelde eieren naar groothandels, cateraars, food-service bedrijven, salade- en sandwichproducenten.
Eieren komen op pallets met 10800 stuks binnen en worden op een transportband gezet. Met zuignappen worden de eieren in houders geplaatst en de kokerijruimte ingebracht waar ze gekookt worden. Vanuit het kookbad worden ze via een transportband naar de volgende ruimte vervoerd. In een koud bad worden ze de eerste keer gekoeld en daarna automatisch gepeld. Na controle op schaalresten worden ze schoongespoeld en getransporteerd naar een tweede koelbad. Na een tweede controle gaan de eieren in emmers of zakken met opgiet van water, zuur en zout. Ook kunnen de gepelde voorgekookte eieren in modified atmosphere packaging (MAP) verpakt worden, dus zonder opgiet maar met gas. Wij koken en pellen scharrel eieren, vrije uitloop eieren, kooi eieren, Beter Leven Keurmerk eieren en biologische eieren.